Hoşgeldiniz Arama | Aktif Konular | Üyeler | Üye Girişi | Kayıt Ol

Shure E2 Kulaklık Ayarlar
gyeniceri
Gönder: Thursday, May 01, 2008 1:00:14 AM

Rank: Advanced Member
Groups: Member

Lisede cebimizden Walkman eksik olmazdı. Müzik dinlemenin zevkini her yerde çıkartıyorduk. Walkman Lise üniformasının iç cebinde sürekli duran ve derste bile kullandığımız bir şeydi. O zamanlar Lise harçlığı ile öyle pahallı kulaklıklar alacak paramız yoktu zaten Walkman'in ses kalitesi ve frekans karakteristiği de o kadar iyi değildi. Bir gün lise hocalarımdan bir tanesi "ne o ülen öle radyo istasyonu gibin geziyon" diye güzel bir yorum da bile bulunmuştu. Ayrıca bangır bangır dinlemek ve herkese dinletmek te işin hava atma olayıydı. Kimin kulaklığı daha çok ses çıkarıyor yarış yapardık. Halbuki çok ses çıkartması değil doğru ses çıkartması önemli imiş; duymamızın bir kısmını kaybettikten sonra ve yaşlanınca anladık.

Şimdi Ipod'umuzda Podzilla ile FLAC dosyalarımızı dinleyebiliyoruz ve kulaklık bu aşamada hakikaten çok önemli bir unsur. FLAC formatını bazen tercih ediyorum çünkü "looseless - kayıpsız" bir ses sıkıştırma yöntemi. Sesin elektrik sinyallerinden tekrar ses formatına dönüştürülmesi işi dinleme kalitesi açısından dikkat edilmesi gereken bir unsur. Eğer sizde müziği olduğu kalitesi ile dinlemeyi ve her enstrümanı duymayı istiyorsanız Shure E2 kulaklıklarını tavsiye ederim. http://www.shure.com/PersonalAudio/Products/Earphones/ESeries/us_pa_e2c_content adresinden bir göz atın. Paraya değdi diyebilirim. Şimdi Satriani yada Paul Gilbert gibi vitüözleri dinlerken, kimi stüdyo kayıtlarında "aa arkada keman varmış" filan diyorum. Bu kadar fark ettireceğini hiç düşünmemiştim. Artık sesi o kadar köklemem gerekmiyor ve dışarıdan gelen sesleri kestiği için çok daha güzel bir dinleme zevki veriyor. Sesi çok açmadığım için de pil süresi uzuyor olabilir (tamamen benim uydurmam, test etmedim).

E2 bu sürümün en düşük versiyonu. Ben para harcayacağım derseniz E3 yada E5 de alabilirsiniz. Sanırım E3 yada E5 ile kulağınızın içine tam oturan bir protez yaptırabiliyorsunuz.

Bol müzikli günler dilerim.
Konu içindeki Kullanıcılar
Guest

Forum Haritası
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

Main Forum RSS : RSS

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Yet Another Forum.net version 1.9.1.7 (NET v2.0) - 11/20/2007
Copyright © 2003-2006 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Bu Sayfa 0.935 saniyede üretilmiştir.