Hoşgeldiniz Arama | Aktif Konular | Üyeler | Üye Girişi | Kayıt Ol

kitap hakkında Ayarlar
sabanu
Gönder: Wednesday, August 12, 2009 12:00:03 PM
Rank: Newbie
Groups: Member

merhaba gürkan bey,
yazılarınızı severek okuyoruz :)
klasik bi cümle oldu ama, gerçek bu, ne yapabilirim.
özellikle şöyle bi şey yaptım başlığı altındaki yazılım uzmanlığı üzerine yazınız çok güzeldi.
neyse, asıl sormak istediğim şu;
şimdi ben bu kitabı daha yeni gördüm, biraz inceledim, baya güzel bi kitaba benziyor.
ben bu kitabın basılı versiyonunu para verip almaya değer buldum.
almadan önce kitabı okuyan biri olarak sizin de düşüncelerinizi öğrenmek istedim.
sizce değer mi?

Saygı & Sevgi
sabanu
Gönder: Wednesday, August 12, 2009 12:02:15 PM

birde forumun yazı tipi büyüklüğünü biraz arttırabilirmisiniz
bu gibi mesela ;)

Saygı & Sevgi
gyeniceri
Gönder: Friday, August 14, 2009 6:31:41 AM

Rank: Advanced Member

Teşekkür ederim, her ne kadar blogu bu aralar biraz ihmal etsemde okuyan birilerinin olduğunu görmek güzel. Kitap henüz bitmedi en sonunda UML ile ilgili kısımda çok eksik var. Eğer fırsatım olurda bitirebilirsem ve yayınlayacak bir yayınevi bulabilirsem olabilir. Para verip almak istemene de sevindim. Basılı kopyasının olması hele de kitap formatında olması iyi olabilir tabii ama zaten blogda yayınlıyorum pdf dosyasını ve güncellemeler olacağı için şimdilik bu şekilde kalacak sanırım.
gyeniceri
Gönder: Friday, August 14, 2009 6:37:56 AM

Rank: Advanced Member

aa bir dakka, bende hemen kendime yontmuşum kitap deyince. Evet Getting Real kitabı iyi bir kitap denebilir fakat piyasada çok fazla bu tür kitap var ve iyisini bulmak pek kolay olmuyor. Açıkçası Getting Real hakkında şu sıralar konuşan bile yok. İnternet üzerinde bir ara alev gibi parladı fakat sonra unutuldu. Buradaki yorumlara da bakarsan çelişen pek çok fikir olduğunu göreceksin. Alıp okumakta yarar var tabii, yöntemlerin uygulanması ve sonuçlarının görülmesi ve eğer iyileşme varsa bu yöntemlere devam edilmesi düşünülebilir.
sabanu
Gönder: Friday, August 14, 2009 7:42:17 AM

cevabınız için teşekkürler gürkan bey,
sizin kitaba gelince, neden olmasın basılı hali, piyasada o kadar çeviri kitabın arasında, sizin özgün bi kitabınız neden olmasın ve bundan siz neden bi maddi gelir elde etmeyesiniz.
bu konuda takdir ettiğim bir kişide; muhtemelen biliyorsunuzdur, fatih hayrioğlu.
şu css kitabı olan arkadaş.
bu kitapları bastırdıktan sonra, bunlardan elde edeceğiniz maddi gelir; hem size ve hem fatih beye son kuruşuna kadar helaldir diye düşünüyorum.

Saygı & Sevgi
sabanu
Gönder: Friday, August 14, 2009 7:43:56 AM

bu arada sizin kitabın basılı hali olursa da gözüm kapalı alırım herhalde.

Saygı & Sevgi
gokhanercan
Gönder: Sunday, December 06, 2009 6:41:51 AM

Sabanu'ya cevap olarak geç oluyor biraz ama ben getting real'ı başucu kitabı olarak kullanıyorum orada anlatılan kavramları anlamak çok kritik. Sadece bir kitap gözüyle değil bir manifesto olarak değerlendiriyorum. Birnevi proje geliştirme ve planlamanın agile manifestosudur bence, şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca 37signals ekibinin ürün, blog ve diğer kitaplarını da öneririm. Rework isimli kitabının da çıkmasını bekliyorum heyecanla.

Bir de Gürkan Bey'e mesajım olacak;

Kuruduğunuz blog, wiki ve forumunu türkçe takip etmeye değer bulduğum ender kaynaklardan birini oluşturuyor(du). Wiki ve foruma yeterli desteği bulamadığınızı ve sıkıldığınızı tahmin ediyorum. Hala bazı karar aşamalarında farklı yorumları dinlemeye ihtiyaç duyarken blogunuzda bir search yaptığımı bilmenizi isterim. Belki sizi tekrar yazmaya yöntelme konusunda biraz taşvik etmiş olurum diye düşündüm ve belirteyim dedim.

Kitap, wiki, forum vs konularında da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Sevgiler.

Gökhan Ercan

Gökhan Ercan
admin
Gönder: Tuesday, January 19, 2010 4:03:22 PM
Rank: Administration
Groups: Administration

Gökhan Bey teşekkürler. Bu aralar yazacak vaktim olmuyor. İş yerinde hayat monoton gidiyor, teknolojiye istediğim zamanı ayıramıyorum, araştırma geliştirme ise neredeyse durdu. Başka bir iş (IT dışında) kurmaya çalışıyorum son 6 aydır ve bunun koşuşturması çok uzadı. Elimdeki bir iki projeyi hemen hayata geçirip tekrar yazmaya başlayacağım.

Aslında mesajınız beni esas benliğime döndürdü. Blogda ve forumda sürüm güncellemesi, yazılacak konuların planlanması, daha çok okumak ve aktarmak için hemen bir plan yapayım. IT dışı projelerimi bitirip yazmaya başlayacağım. Uyandırma için teşekkür ederim.
gokhanercan
Gönder: Tuesday, January 19, 2010 4:47:11 PM

Anlıyorum, günlük rutinler öyle yapıyor ne yazıkki. Faturalar işte. Ama bizleri canlı tutan da diğer çalışmalarımız oluyor galiba. Uzun zaman bir aktivite göremeyince ferrarisini satan bilge durumu mu oldu dedim kendimce. :)
(Hoş IT'ci için "blogunu kapatan bilge" durumu olarak güncelleyebiliriz sanırım)
Mehmet Doğan'ın blogunda yaşanmıştı benzer bir durum. http://www.altiustutasarim.com/arsiv/2007/11/son_yazi.php

Bir motivasyon yaratabildiysem ne mutlu bana.

Görüşmek üzere.

Gökhan Ercan
Konu içindeki Kullanıcılar
Guest

Forum Haritası
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

Main Forum RSS : RSS

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Yet Another Forum.net version 1.9.1.7 (NET v2.0) - 11/20/2007
Copyright © 2003-2006 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Bu Sayfa 2.164 saniyede üretilmiştir.