Hoşgeldiniz Arama | Aktif Konular | Üyeler | Üye Girişi | Kayıt Ol

Torrentflux web tabanlı torrent istemcisi Ayarlar
gyeniceri
Gönder: Wednesday, April 30, 2008 7:41:03 PM

Rank: Member
Groups: Member

Eski bilgisayarınıza Pardus kurup bir köşede bekletmektense yararlı bir kaç iş için kullanabilirsiniz. Bunlardan biride torrent istemcisi kurup web üzerinden erişerek torrent indirmelerinizi yönetmek.

www.torrentflux.com sitesinden indireceğiniz PHP tabanlı yazılım sayesinde bunu yapmak mümkün. Sunucunuzun başına gitmeden kurduğunuz torrentflux web sitesine giriş yapıp indirmeleri yönetebiliyorsunuz. özellikle ADSL veya ADSL2+ bağlantınız ve yüksek kotanız varsa ve torrent protokolü ile çok indirme yapıyorsanız bu yazılımı bir deneyin derim.

Torrentflux Apache, PHP ve MySQL ile çalışıyor. Kurulum işlemi gayet basit. Önce veritabanını elle kuruyorsunuz ki çok basit bir kurulum işlemi, verilen SQL betiğini mysql ile çalıştırdığınızda veritabanı kuruluyor config.php dosyasından veritabanı ayarlarını yapıp http://localhost/<torrentflux kurulu dizin> adresini verince bier yönetici adı ve şifre tanımlıyorsunuz ve bu adımdan sonra tüm torrent işlerinizi bu siteden halledebilirsiniz.

Ben dün akşam kurdum Pardus üzerine ve oldukça iyi görünüyor. RSS sunan torrent kaynaklarından indirme problemi var bu akşam bunu çözeceğim. PHP ile gelen XML RSS kaynağından doğru .torrent adresini alamıyor. Örneğin çoğu dinlediğim podcast RSS çıktısında media enclosure kullanıyor buda Torrentflux tarafından anlaşılmıyor. Bir şeyler kodlarsam bu akşam blogumda yayınlayacağım.

Not: Bende ADSL 1.5mbps var ve dün akşam Ubuntu 8.04 indireyim dedim torrent ile. 160K indirme hızı ile 699mb dosya yarım saatten az bir zamanda indi. Çok fazla kişinin paylaşması ve torrent protokolü sağolsun. Eğer normal yollarla indirseydim herhalde sabahı bulurdu.

Pardus 2007.3'üde şimdi paylaşıyorum. Biraz da böyle desteğimiz olsun değil mi...
varolaksoy
Gönder: Sunday, July 20, 2008 12:18:26 PM
Rank: Newbie
Groups: Member

Gürkan Bey bildiğim kadarıyla µTorrent uygulamasınında WUI desteği vardı. Web tabanlı olarak erişilebiliyor diye biliyorum. Açıkcası menüde gördüm ama kurcalamadım :)

http://www.utorrent.com/ adresinden erişebilirsiniz.
Konu içindeki Kullanıcılar
Guest

Forum Haritası
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

Main Forum RSS : RSS

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Yet Another Forum.net version 1.9.1.7 (NET v2.0) - 11/20/2007
Copyright © 2003-2006 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Bu Sayfa 0.323 saniyede üretilmiştir.