Hoşgeldiniz Arama | Aktif Konular | Üyeler | Üye Girişi | Kayıt Ol

Unit Test, Rhino.Mocks vs Ayarlar
VolkanUzun
Gönder: Thursday, May 01, 2008 11:48:27 AM
Rank: Newbie
Groups: Member

Su unit test, ya da kodu test etme trendinin trenine en son vagondan bindim bende sonunda. gecen ay hemen hemen herseyi nunit ile test etmeye basladim, rhino.mocks okyanusuna trenden atlayip yuzerek gecmeye calistim, tabii yeni oldugum icin bir suru concept, design, vs problemim var, ama bunlari asmaya calisiyorum, blogumda yeni baslattigim ufak yazilarda unit test icin ne yapiyorum onu anlatmaya basladim.
sonra visual studio team suite elime gecince, nunit i birakip vs unit test frameworkune gectim, ama denizde su an bogulmadan sadece yerimde duruyorum, yani yuzmuyorumda batmiyorumda.
var mi bu konuda tecrubesi (basarili/basarisiz) olanlar?
elma102
Gönder: Tuesday, May 06, 2008 1:10:21 AM
Rank: Newbie

Biz kodu kendi yazdığımız kod parçacıklarıyla black box veya white box olarak test edip raporluyoruz.Fakat gereksinimlerin çok sık değiştiği yazılım projelerinde yapılan bu testler anlamını yitirip herşey son kabul testlerine kalabiliyor.
gyeniceri
Gönder: Wednesday, May 14, 2008 6:11:16 AM

Rank: Member

VS2008 testlerine bakma fırsatım henüz olmadı. Şöyle üstün körü bir geçtim. Eğer Subtext projesini TortiseSVN ile Sourceforge'dan indirirsen orada Watin, MBUnit gibi test frameworklerini kullandığımızı göreceksin. Sanırım bir yerlerinde Rhino Mocks filanda olması lazım.

Ayrı bir proje olarak testleri oluşturup, her assembly'nin test edilmesini sağla, böylece NAnt yada Cruise Control ile testleri tek başına çalıştırabilirsin.
Konu içindeki Kullanıcılar
Guest

Forum Haritası
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

Main Forum RSS : RSS

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Yet Another Forum.net version 1.9.1.7 (NET v2.0) - 11/20/2007
Copyright © 2003-2006 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Bu Sayfa 0.212 saniyede üretilmiştir.