|
|
Rank: Newbie Groups: Member
|
Merhaba, Gerçi Gürkan'a mail atmıştım. Burdan da yazsam daha iyi olur diye düşündüm.
Biz 3 arkadaş VS.NET 2008 kullnarak SQL2005 üzerinde çalışan bir proje gerçekleştirmek istiyoruz (Bir web sitesi) . Fakat ayrı ayrı şehirlerdeyiz ve ayrı ayrı zamanlarda çalışma fırsatı buluyoruz. Böyle olunca organizasyon da koordinasyon kayboluyor :o) (amma cümle kurdum). Bu durumu aşmak için hangi platrofmu kullanabiliriz. Takım çalışmasını sağlayan çeşitli SVC ler var ama hiç birisini tecrübe etmediğim için başlamadan önce bir sorayım dedim.
Bu arada forum güzel olmuş. Bolbol faydalanırız artık ;)
|
|
|
Bizimde boyle bir projemiz var(ben aktif olarak yazmasamda). Googlecode un kendi svn server'ı üzerinden çalışıyoruz. Client olarakta tortoise svn kullanıyoruz. Memnunum(Daha önce yazmıstım). SQL2005 ile çalışıyorsanız Expressini kullanıp mdf'ini de SVN de tutabilirsiniz. Commit ve Update yapabilirsin böylelikle.
Oğuz Kurumlu
|
|
 Rank: Member Groups: Member
Üyelik Tarihi: 4/26/2008 Mesaj Sayısı: 26 Puan: 78 Nerden: Australia
|
Eğer kodunuz herkese açık olmasın istiyorsanız boştaki bir bilgisayarınıza Pardus ve Subversion kurarak internete açabilir ve svn+ssh üzerinden kullanıcılara erişim verebilirsiniz. ADSL broadband varsa tabii ki. Modem/router üzerinden de portları yönlendirdiğiniz zaman internet üzerinden erişilebilir bir SVN sunucunuz olur. Tabii bunun yedeklemesini de düşünmek gerekir. Ayrıntıları burada yazmıyorum, ama bu yolla gidecekseniz oturup bir makale yazabilirim.
|
|
Üyelik Tarihi: 5/1/2008 Mesaj Sayısı: 8 Puan: 24 Nerden: SoCal /USA
|
ben bu tip net ortamindan birbirini gormeyen kisilerle birkac proje yapmistim, svn bize yeterli gelmemisti maalesef, cunku her ne kadar ortak svn kullansakta, benim birde kendi evimde svn var, ve butun projelerimi bu svne ayrica atmak istiyordum. eger herkes ayni tek projede calisiyorsa, belki tek bir svn calisabilir ama dagitik ortamda herkes ayni zamanda baska projelerlede calisiyorsa biraz sorun oluyor, ben bu konuda derdime derman ararken hanselmanin sanirim 2 haftaki podcastindan dagitik svn gibi bir yapidan bahsettiler (Git).
|
|
Rank: Guest Groups: Guest
|
Win2003'ün üstüne TortoiseSVN kurdum (Subversion üzerinde çalışıyor). Kendi bilgisayarımda VS.NET 2005 ve AnkhSVN 1.0.2 kurdum. Bunu n mantığı projeyi açtığım zaman uzak sunucudan güncelleyip değişiklik yaptığım zamanda upload etdip commnit etmen değilmi? Yoksa hem kendi bilgisayarımda hemde uzak sunucuda Subversion olması gerekiyormu?
|
|
 Rank: Member Groups: Member
Üyelik Tarihi: 4/26/2008 Mesaj Sayısı: 26 Puan: 78 Nerden: Australia
|
Kendi bilgisayarında TortoiseSVN yada AnkhSvn kurabilirsin zira ikiside istemci programları. Biri VS.NET ile diğeri shell üzerinden çalışır. Uzak sunucuya bir subversion veritabanı kurman gerekiyor. Bu kurulumu http://analystdeveloper.com/blogs/gurkan/archive/2005/03/08/168.aspx yazımda anlatmıştım. TortoiseSVN ile bir veritabanı kurmak mümkün. Ama genelde istemci işleri için kullanıldığını unutmayın.
|
|
Rank: Guest Groups: Guest
|
http://www.assembla.com . Trac ve svn içeren, güzel bir alternatif çözüm bence.
|
|
|
Guest |